Dutch Melee Awards 2019 – Results

If you do not speak English and want to read this, use Google Translate. Some funny stuff might pop up anyhow. 

 

Hallo allemaal, de stemmen zijn geteld en er is weer hard geschreven! De Dutch smash awards zijn uitgereikt. Zie hieronder alle resultaten!
* Namen zonder procenten zijn in willekeurige volgorde genoteerd.

Beste Low Tier

FoutNL – Zelda (30.6%)
Risc – DK (22.4%)
$tijn – Mewtwo (15.3%)
Jim Morrison – G&W, Skullbro – Roy, Nuckels – Pichu, Tilly Neutral – Icies

Welke non-PR’d speler is nou geen slachtoffer geworden van ZeldaMaster3000? Er wordt weer een open deur in ge-lightning kicked met dit resultaat, want dat FoutNL de Nintendo prinsessen begee- uhh, beheerst mag duidelijk zijn. Hij wist zelfs Risc’s DK te overtreffen, die PR’d is ÉN niet eens een low-tier. Laat dit een testament zijn aan hoe ver je het kan schoppen met een secondary.

 

Beste Jigglypuff

Renzo (25.3%)
Ser (24.1%)
Dopamine (21.7%)
Jim Morrison, ThommyN

Wellicht de meest controversiële award op deze lijst: wie heeft de beste Puff? De definitie van ‘beste’ in de context van Jigglypuff kan voor veel mensen verschillen, maar één ding is duidelijk: toxicity moet voor de meesten een belangrijk criterium zijn geweest. Ondanks Renzo’s miserabele head-to-head tegen Jim Morrison in de ditto, wordt zijn legendarische 66% winning record in toernooi matches flink gewaardeerd. Ser’s Jigglypuff weet ook nog eens de Netplay-Puff-buff mee te krijgen. Gefeliciteerd jongens, ooit zullen ook jullie een Puff ditto moeten gaan spelen.
PS. Dit stuk was geschreven voordat Renzo’s collusionbuddy de vote met 1 stem heeft gerigged.

 

Meest improvende speler

Skullbro (26.2%)
FoutNL (25%)
Happymealz (17.9%)
Renzo, Nuckels, Risc, Mothra

Is het skill of hard reads op de roll-in? Wat het ook is, men waardeert het, en belangrijker nog, het behaalt resultaat. Van 20e naar 9e op de Power Ranking in één jaar is erg indrukwekkend. Wins over NamiNami, Zgetto en veel top 10 spelers laten zien dat Skullbro erg goed kan presteren. Kan hij zich een weg door de PR blijven down-smashen, of zal de matchup hem op een gegeven moment toch tegenhouden? De tijd zal het leren!

 

Meest veelbelovende amateur

Zeventien (34.1%)
PT (27.1%)
Klaas (10.6%)
Tan, Def, Don, Bureacraat, Dananoontje

Falco is de grote winnaar van deze award, met meer dan 60% van de stemmen verdeeld over PT en Zeventien, en dat is te begrijpen. PT is al langere tijd de koning van de amateur bracket, waar we hem altijd wel in de finales zien (of soms zelfs in de bracket!). Zeventien is sinds December geswitched van Falcon naar Falco (if you can’t beat them, join them) en heeft sindsdien goed gepresteert bij Schism en goede indrukken gemaakt in friendlies. Dit mag ook wel als je elke dag met Jim Morrison speelt. Beide spelers zijn zeer actief en de community ziet dan ook veel potentie in ze.

 

Wie zou nu een Arcadian winnen?

Fezwa (29.6%)
RensXD (23.5%)
Mothra (13.6%)
Peridot, Xin, Restlesswhale, Friso

Sinds op MC: Arcadian Aaron verloor van Guacomolio en toch 300€,- binnen wist te slepen werd het duidelijk: elke unranked speler kan de Arcadian winnen. Sindsdien is er nooit meer een Arcadian gehost, maar blijft het een interessant gedankenexperiment. Wie is de beste van de slechtste? De community heeft Fezwa gekozen als vertegenwoordiger. Hoewel elke logica zou zeggen dat spacies geen schijn van kans maken op dit niveau, leek Fezwa toch de sterkste keuze met zijn strakke pressure en lage lasers. Mocht het er weer eens van komen, zullen sidebets op de Arcadian een waar spektakel worden.

 

Beste commentator duo

Jim Morrison & KasparV (29.9%)
Xin + Rebaz (14.3%)
Epikfaal + Nuckels (11.7%)
Restlesswhale + AmericanJoshDude, Friso + Happymealz, Nuradin + Seep, Lux + Flippy, Utto + Silentwater

Ook al hebben ze bijna anderhalf jaar geen commentary gedaan, blijven de crowd-favorites KasparV en Jim Morrison in de harten van de mensen leven. Op de hoogtij dagen van Avalon ging er geen finale voorbij zonder de eloquente Kaspar en gelikte Guus. Sindsdien zijn ze meer in het publiek te vinden dan achter een scherm, waar ze hun ongefilterde meningen kunnen schreeuwen in het oor van de deelnemers en de 5 rijen voor ze.

 

Favoriete toernooireeks

Spice (31%)
Djoekenborg (29.8%)
Sector Z (25%)
DSEA, Mokum Melee, F-air Play, Zwembad & Smash

Nederland zucht onder het juk van de centralisatie. Spice in Utrecht geniet van een prachtige positie is het midden van Nederland. Door spelers van alle hoeken uit het land kennis te laten maken de AwesomeSpace en het geweldige bestuur van de venue, weet Spice de meeste stemmen op te trommelen. Ondanks de afwezigheid van een volwaardige bar, een Stalinistisch beleid betreffende wiet- en alcohol en de veplichting van Seo en Klaas om achter de gulag-bar te werken, blijft bijna één derde van Nederland van mening dat Spice de beste toernooiserie is. Het moet wel gezegd worden dat ze de hete adem van zowel Djoekenborg en Sector Z (beide bekend om hun gulle barbeleid!) in hun nek voelen. Wellicht dat de geruchten van een locatie-switch Spice toch weer hun ijzeren greep over de Nederlandse scene doet versterken.

 

Meest vieze speler

Iedereen die Jigglypuff speelt (37.2%)
Nuckels (29.1%)
Skullbro (22.1%)
Skills, Renzo

Terwijl Nuckels een zucht van opluchting slaakt, is deze alomvattende award door de community uitgereikt aan het handjevol smiechten dat Jigglypuff in zijn arsenaal heeft. Of het nou HanDopamine is die de dromen van opkomende vosjes vernietigt, ThommyN die Jules time-out, Renzo die Epikfaal naar Dreamland counterpickt of Hungrybox die op zijn vriendin vreemdgaat, het zijn stuk voor stuk viezerikken en dat mogen ze weten ook. Maar, zoals het een echte Puff betaamt, waarschijnlijk zullen ze deze award met trots dragen, want een vieze Puff is een effectieve Puff.

 

Meest hype speler

Nebbii (39.3%)
Nuradin (34.5%)
$tijn (16.7%)
ThommyN, Jim Morrison

Het is niet verbazend dat Nebbii en Nuradin samen voor meer dan 70% van de stemmen verantwoordelijk zijn. Hoewel Nuradin de Utrechtse favoriet is die menig Nederlands hart heeft laten smelten (en breken), wint Nebbii het toch net. Dit zal voornamelijk zijn doordat hij ook op internationaal niveau nog wat waard is. Of Ben nou Stijn in een lijkzak stopt of net aan verliest van Zain door een Shy Guy, zijn matches zullen nooit saai zijn.

 

Grootste Whiffpunisher

Ser (38%)
Trained Noob (28.2%)
Flippy (23.9%)
Cortex

Terwijl je rustig over Final Destination loopt, zie je in de verte een Marth staan. Omdat je verwacht dat hij in zal gaan, gooi je snel een sterke luchtaanval er uit. “Hè, verdorie, hij bleef gewoon stilstaan,” denk je terwijl hij je vanuit stilstand vastpakt. De donkere krochten van Netplay hebben hem verbitterd en er is niets waar hij meer plezier uit haalt dan terugtrekken en een gemiste move punishen. Whiffpunishen is niet alleen maar een hobby, het is het enige wat Ser nog jong houdt.

 

Vreselijkste Ser + JP netplay team combinatie

Peach + Puff (40.5%)
Peach + Peach (34.2%)
Falco + Falco (13.9%)
Fox + Fox

De Prinz en Kellner classic wint uiteindelijk toch. Mocht je het zo ver geschopt hebben om eindelijk een keer teams met ze te mogen spelen zonder dat Zgetto, Amsah of Adam komt mengen, dan is de kans groot de ze direct het grote geschut op je los laten. Terwijl de één crouch cancel Down-smash spamt, houd de ander zich met niets anders bezig dan gimps op de ledge cheesen. God, heb genade met menig spacie die zich in het midden van deze twee monsters moet begeven.

 

Dit onwaarschijnlijkste team wil je het liefst zien

Skullbro + Rebaz (33.3%)
FoutNL + Nuckels (31%)
Ser + El Jefe (14.3%)
NVZ + Botsweet, Mickey Blue + Xin, Diggi + Stijn

Ondanks mijn gelimiteerde kennis en oer-haat voor anime, ben zelfs ik bekend met de term tsundere. Dit lijkt mij dan ook een uiterst geschikte analyse op het haat-liefde koppel Rebaz en Skullbro. Sinds het beruchte AFK toernooi waar Skullbro als unranked trash 3-2 van Rebaz won, hebben ze elkander bestookt met liefkozende berichten en uitingen van wederzijds respect. Mochten ze ooit eindelijk hun liefde voor elkaar opbiechten, zullen wij als kijkers gezegend worden met een sensuele dans tussen Doctor Mario en Captain Falcon. Laat het toch waar zijn…

 

Beste Brabant-quote

Hoe kun je zo zijn… (31.3%)
Eindje Maat (18.1%)
Maaat (16.9%)

7 jaar geleden was het ondenkbaar dat een award als deze kon bestaan, voornamelijk omdat er geen high-profile Brabantse spelers waren (Jimmy en Adam zijn expliciet NIET Brabant). Sindsdien heeft de Brabantse cultuur een grotere impact gemaakt dan we ooit hadden kunnen bedenken… Of toch niet? De community heeft besloten om “Hoe kun je zo zijn” als beste Brabant-quote aan te wijzen, maar wist wellicht niet dat dit een oorsproonkelijk Rotterdamse uitspraak was, gepopulariseerd door Happymealz. Zelfs na 7 jaar weet de community nog steeds dat Brabant tot het uitschot van de scene hoort en doet ze niet mee aan hun onzin.

 

Beste vis

KarperV (44.6%)
Restlesswhale (26.5%)
Trout (18.1%)

Er was nauwelijks competitie voor de legendarische KarperV. Twee van de vijf genomineerden waren niet eens vissen. Ondanks de verwarring die het kan opleveren met KasparV, heeft KarperV het goed recht om deze prachtnaam te behouden.

 

JMYL

Nebbayel / Jillayel (35.8% / 35.8%)
Renzayel (18.5%)
Guusayel

Deze belangrijke awardayel had veel mogelijkheden, maar uiteindelijk wordt het toch besloten op klankayel. Zowel nebbayel als jillayel hebben het geweldige geluid dat hen boven de rest uit carried. Iedereen weet natuurlijk dat als Jimmyayel zelf had meegedaan dat het een 100% vote in zijn favor zou zijn, maar gelukkig liet hij de eer aan een ander. Bedanktayel!

 

Fout NL

Foot Ennel (52.9%)
Gaytje NL (38.8%)
Faut NL (5.9%)
Tout NL

Bekend als internationaal gevaar voor Europese commentators, is FoutNL bekroond met vele bijnamen. Het was een spannende strijd maar gelukkig is de Nederlandse community in 2019 toch heel LBHT-vriendelijk en is er gekozen voor Foot Ennel. Deze absurde verbastering wist het te winnen van het iconische GaytjeNL, het geestekind van rivaal JP. Met Foot Ennel als hoogtepunt en Fauster die achter het Ultimate geld aan rent, valt het nog te zien of dit mormel wordt overtroffen.

 

Beste ritmegevoel

Jules (24.7%)
Tilly Neutral (22.4%)
Vliegende Snor (20%)
Hanyuuki, El Jefe

De grap is snel gemaakt als de enige gekleurde Ice Climbers in Nederland ook nog eens de ritmegevoel-award wint. Nou haalt dat niet weg hoe elke speler bijna evenveel stemmen had. De conclusie lijkt toch eerder te zijn dat alle genomineerde spelers een uitstekend ritmegevoel hebben, waarmee ze zichzelf muzikaal naar de overwinning weten te slepen. Voor hoe lang dit ritmegevoel nog als uiting van skill in Melee zal blijven, is nog maar de vraag. Proficiat!

 

Aardigste Duitse toerist

SchlimmShady (50%)
Kaese (28%)
Fatman.Spam (19.5%)
Beld

De lore achter Duitse toeristen gaat diep, naar de donkere dagen van Däumling, Ice en Reaper. Ik kan met grote overtuiging verklaren dat de huidige era van Duitse toeristen veel aardiger is, dus hadden we ook een uitstekende selectie. Bijna de helft van alle stemmers vond uiteindelijk toch SchlimmShady de aardigste Duitse toerist. Wat de lore nog extra juicy maakt: Schlimm kwam vroeger als Mario en Dr. Mario main naar Nederland en had toen toch een wat minder warm onthaal. Sinds zijn switch naar Falcon is zijn aardigheid, in tegenstelling tot zijn resultaten in Nederland, flink in aanzien gestegen! De Nederlanders mogen je maar wat graag Schlimm, en daar mag je trots op zijn (zolang je maar fastfallers speelt)!

 

Meest thirsty smasher

JP (34.1%)
Mr. R (22%)
Nuckels (19.5)
Friso, FoutNL, Jules

“Pik in mond”. “Sasha Grey beste gangbang-sletje ooit”. “Japanese BBC, mijn favoriete Pornhub tag”. Een kleine greep uit het standaard vocabulair van JP. Met uitlatingen als dit is het geen verrassing dat JP als meest thirsty smasher is verkozen. Een pedobear kostuum, asian parties in Rotterdam en een contactverbod met meisjes onder de 12, JP heeft als veteraan van de community zijn indruk achtergelaten. Zelfs met veranderende sociale normen en waarden in 2019, zal JP als oud fossiel nooit veranderen. “4e keer afgetrokken vandaag, pik doet pijn”.

 

Meest succesvolle smasher

Amsah (65.1%)
Pengboys (16.3%)
Nebbii (14%)
Rebaz

Het zou een nationale schande zijn als Amsah niet had gewonnen; de man die nummer 1 van Nederland is sinds Pengboys nog niet bestond, Rebaz nog Windows Movie Maker gebruikte, en Nebbii nog bleef zitten in de peuterklas. Bekend van de gestolen techs en bijna ge-4 stock’d worden, Amsah heeft een lange waslijst aan accolades en internationale prestaties. Amsah is ook vaak te vinden op lokale toernooien, waar hij zijn maandelijkste smash-belasting van de community weer komt innen. Als Nederlands trots is het nog maar de vraag of hij ooit van de troon wordt gestoten voor hij de controller ophangt.

 

Meest delusional smasher

Rebaz (38.3%)
Nuckels (33.3%)
Aaron (13.6%)
Ser, Risc, Friso, Mattie

Met features in Armoo-clips, 35000 Youtube subscribers en Armada’s luisterend oor is het niet gek dat Rebaz zichzelf de shit vind. Sterker nog, al deze punten spreken in zijn voordeel. En toch heeft de Nederlandse community hem aangewezen als de meest delusional smasher. Onbegrijpelijk…

 

Beste speler onder invloed

FoutNL (22.6%)
Dr Jonko / Windje (16.7% / 16.7%)
CTN, Nuradin, Samborghini, Seep

Niet heel verrassend heeft men besloten dat de beste speler in het lijstje tevens ook de beste speler onder invloed is. Eerlijk is eerlijk, de competitie bij deze award was moordend, maar FoutNL heeft terecht deze award gewonnen, en laat de competitie achter in een wolk van… stof.

 

Beste citaat

“Kom op Jeffzor, je bent beter dan dit” – Jeffzor / “Ze moeten hun shirt aanhouden want dit kan aanstootgevend zijn voor autistische kinderen” – Spice barmanmeneer (21.6% / 21.6%)
“Oh dat was echt erg!” – ThommyN na elke game. (17%)

“Je bent disgusting vriend, praat niet tegen me.” – Renzo,
“Tech Nick you need to get off the Wacky Tobaccy” – nebbii,
“Sander is knap en hij kan dit!” – Botsweet,
“Ik had geen zin meer” – Don na het verliezen van een set,
“Mag ik UCF? Ik drukte per ongeluk de reset knop in.” – elke smasher,
“Yes!” – Mothra na een set win tegen Coen’s young link

Als oudste speler in de scene mogen we trots zijn dat dit fossiel na 15 jaar nog steeds awards binnen weet te slepen. Deze eloquente quote laat ook mooi de juxtapositie tussen de huidige prestaties en eerdere verwachtingen zien van een doorgewinterde competitor. Jeffzor is zich bewust van de latente vaardigheden die op een eerder tijdstip zich hebben gemanifesteerd, maar nu toch blijken te verzuimen. Toch zal papa Jeff deze award moeten delen met een nieuwkomer: de Spice barmanmeneer! Toen er vier (waarvan 2 PR’d) delinquente jongemannen (namen blijven verborgen om de identiteit van de jongemannen te bewaren) in de Spice venue ontbloot aan het genieten waren van een rondje “Around the World,” was er een terechte bezorgdheid bij het barpersoneel dat dit aangezicht wellicht aanstootgevend kan zijn voor kinderen op het autistisch spectrum, welke niet onbekend zijn in de AwesomeSpace.

 

 

Beste Discord Pin

“”ey, let op je fucking woorden he. omdat je me één keer hebt gebeat moet je niet denken dat je stoer kan doen over chat. kkr gaytje dat je bent. reageer maar met “salt” etc. maar doe zo IRL. want dan zeg je niks.” – Rebaz”- Skullbro (37.6%)
“beste baantje is amsah zijn computer fixen en vervolgens allemaal doubles geld krijgen :bamigg: “- Vliegende Snor / “beter een neger dan een turk” – Skullbro’s moeder (16.5% / 16.5%
“weleens zo’n onderdanige slet gehad waar ik letterlijk gek van werd” – Cortex,

“snap niet waarom je als zo’n faggot moet gaan staan spelen, je leeft in de hoek man, doe iets” + “Snap de salt” – Skyrovania + Joppiedje,
“dit is guus, hij gaat naar het buitenland voor mario-toernooitjes” – Jim Morrison

Op een warme zomerdag reisde Rebaz af naar het verre Rotterdam. In het Hiphop-huis hoopt hij weer zijn heil te vinden in een classic Melee toernooitje. Na een verrassende win over Skills en een close set loss tegen Jim Morrison bevind Rebaz zich in een comfortabele Losers quarters. “Wollah Doc is kk nep, ga nooit verliezen van deze guy.” Per pil werd Rebaz roder. Het resultaat spreekt voor zich en Rebaz besloot dat het tijd was om direct weer terug naar huis te gaan. Thuis aangekomen bekijkt Rebaz het Whatsapp gesprek en ziet dat het over hem gaat. Hij klikt op de naam van Skullbro… “(sic)ey, …”

 

Beste streamer

Xin (42.2%)
Amsah (28.9%)
Restlesswhale (18.1%)

Nederland houdt van haar memes, en er zijn een aantal bronnen van memery die deze behoefte vullen. Geen van allen vervult deze zo erg als de controversiële Xin, waar vooral zijn stream een bron van entertainment is. Met regelmatig meer dan 20 kijkers tegelijk is hij de meest succesvolle streamer van Nederland (sorry Amsah, there’s a new sheriff in town). De legendarische Habbo stream, Babs, de life-size barbie pop met PPH en zijn exquisite muzieksmaak maken de Xin streams geheid tot een succes. Heb je 5 euro over die je echt kwijt moet en heb je je dagelijkse hoeveelheid skunk al gekocht? Denk er dan eens over na om Xin te subben! Of doe het gratis met Twitch Prime©!

 

Kortste levensverwachting

Zeventien (49.4%)
Flippy (28.4%)
CTN (22.2%)

Met zes wallen onder zijn oog staat Gijs (Gijs is Zeventien’s echte naam, by the way, ik ken hem goed genoeg) ’s ochtends te wachten op de Intercity van 10:50 richting Utrecht. Met een koffie in de trillende hand en een mond die nog naar poesjes ruikt, heeft dit trieste gezicht zich toch weer naar het station gesleept. Het mag dan ook genoemd worden dat Gijs werkt in de ruigste bar van Rotterdam tot diep in de vroege ochtend, een SOA riskeert, 2 uur slaapt en dan 0-3 gaat in pools. Er is geen groter voorbeeld van dedication. De grootste hater van Gijs zal toch zijn lever moeten zijn en waarschijnlijk ook de stille assassin die hem voor de 27 de das om zal doen. Leer je Gijs kennen, zal het je geen verrassing zijn dat hij deze award met een overweldigende meerderheid binnen heeft weten slepen.

 

Slechtste nickname

Anussap (27.2%)
Phalanx (17.3%)
Vriend van Shengo (13.6%)
Happymealz, PureEvil, Han “ThommyN zoonvanPT”Dopamine, Vliegene Snor, Pudding met vla

Elke TO hoopt dat hij zo snel mogelijk 0-2 gaat zodat ze zijn naam niet meer hoeven uit te spreken. Mocht het je lukken om zonder over je baard te gaan “Anussap” te zeggen, dan zal er een jolijke jongeman voor je staan. Waar veel mensen stilstaan bij de gevolgen die hun naamkeuze zal, hebben is dit voor Anussap blijkbaar een stap in het proces geweest die overgeslagen is. De enige die nog bijna in de buurt kwam was Phalanx, the player formerly known as Skyrovania, met één van de slechtste nameswitches sinds Snoop Lion.

 

Aardigste smasher

Early Peso (25%)
Pixel (22.6%)
Nebbii (19%)
PureEvil, CTN, Zeventien, Risc

Ieders liefste homie maakt zijn debut bij de Smash Awards als aardigste smasher. Niet verrassend, Earl is bijna altijd blijer voor jou nadat hij verliest dan voor zichzelf als hij wint en ik heb nog nooit iemand gezien die zo shook is van elk dingetje dat je hem leert. Als speler die door de hele Randstad heen verspreid speelt heeft hij vrienden gemaakt op alle plekken. Het lijkt wel sterk dat het in een Falco zit om zo puur te zijn, dus ik ben benieuwd of Earl niet toch achterliggende motieven heeft in de vorm van potentiële homie stocks.

 

Beste muzieksmaak

Arrakis/Spice – Klaas (37.5%)
Djoekenborg – St0rmetom (31.3%)
Sector Z – Jimmy (22.5%)
Mokum Melee – Samborghini

Het moge duidelijk zijn: de tirannie van de meerderheid regeert wederom. Klaas en Seo weten hier goed op in te spelen door zo veel mogelijk pop en oldies te spelen om een zo groot mogelijk publiek te trekken. Je zou bijna het idee krijgen dat vanaf moment één is bedacht zulke muziek te draaien om deze award te winnen. Ze doen zelfs aan verzoekjes! Waar Djoekenborg’s Stormetom dichtbij is gekomen, wist hij het niet te clutchen van de resident DJ’s van de AwesomeSpace.

 

Beste smash moment

Jim Morrison wint ontbloot de losers reset vs nebbii terwijl gijs op zn tieten slaat / Nebbii wint Uprise Smash in Eindhoven waarbij hij Amsah double eliminate. (32.1% / 32.1%)
Heir V NL Crews (17.3%)
Nuradin vs Jim Morrison @ DSEA Spring 2018, FoutNL vs JP moneymatch @ Heir

Gefeliciteerd aan Nebbii voor het zijn van de eerste persoon die een award TWEE keer wint. Het ene moment pakt hij een landmark victory over Amsah voor het eerste sinds de Zgetto/Jeapie/Adam/Remen era, waarna Amsah zonder enig probleem Nederland domineerde. Het andere moment werd hij geterroriseerd door een Falco (toen nog Falcon) met een drankprobleem die op de borst van een halfnaakte, broodnuchtere Rotterdamse Fox slaat. Beide momenten waren  van hoog kaliber en verdienen het dan ook om op een gedeelde eerste plek te staan. Gefeliciteerd Nebbii met de double victory, maar nog meer gefeliciteerd Jim Morrison die met die win nog nét relevant wist te blijven.

 

Jeffz0r award

El Jefe kotst en poept op Heir V zijn kamer onder en belandt op een of andere manier naakt zonder sleutel buiten zijn complex. De TOs strijken over hun hart en ruimen alles voor hem op zonder enige consequentie of vergoeding, wat El Jefe niet er van weerhoudt om zonder schaamte iedereen over dit grote avontuur te vertellen. (73.8%)
Stijn betaalt 300+ euro om naar Heir te gaan om doubles te missen en zichzelf uit singles te DQ’en (15.5%)
Happymealz strijdt 3 jaar lang voor de PR en komt er puur op omdat Aaron zich heeft afgemeld en Atlas in de USA zit (10.7%)

Het feit dat er überhaupt nog een stemming over deze award was, is meer een formaliteit dan een echt referendum over de grootste clown. De schaamteloosheid tegenover TO’s, personeel en hen die het verhaal moesten aanhoren was ongekend. Elk weldenkend persoon zou het misschien één keer vertellen en het dan in de doofpot stoppen, maar dat het verhaal wijdverspreid genoeg is om in de awards te komen, laat staan met overweldigende meerderheid te winnen, zegt genoeg. In alle waarschijnlijkheid zou ook niemand trotser zijn geweest om deze award binnen te slepen. Proficiat, El Jefe, drink er nog eentje op! :biertje:

 

Grootste legend

Jeapie (41.9%)
Faab (26.7%)
Amsah (16.3%)
Zgetto, Adam

Wat een verschrikkelijke categorie, want elk van deze spelers is stuk voor stuk een legend. Maar er kan er maar één de grootste zijn, en het zal niet veel mensen verbazen dat Jeapie deze award in de wacht sleept. Er is een goede case dat Amsah meer bereikt heeft, maar dat boeit helemaal niemand want legendes worden pas geboren als ze sterven. Het feit dat Jeapie nog steeds internationaal bekend staat om zijn unieke movement en domme SD’s getuigt van zijn langlevendheid. Elke jonge Falcon in Nederland wordt het nog steeds met de paplepel ingegoten dat Yoshi’s een prima counterpick is in elke situatie en dat wavelanden van Randall een prima vorm van edgeguarden is. Ook al speelt hij nog Ultimate en is hij nog gewoon te vinden in het barre noorden, leeft Jeapie nog lang na in de harten van alle Nederlandse spelers.

 

Beste smash foto (https://imgur.com/a/uMqf0Vk)

Supergoomba aan de top! (34.9%)
AFK crewbattle (33.7%)
Jules vs gLory op Syndicate (13.3%)
Zeer hype moment op DSEA, Toernooi in Alphen a/d Rijn

Als één van de meest bekende TO’s in de scene zal het niemand verbazen dat Supergoomba goed was voor bijna 80% van de stemmen hier, met een hoofdrol in de winst, en een sterke cameo in de runner-up! Toch heeft de unieke compositie van het portret van een echte winnaar er voor gezorgd dat Supergoomba in zijn eentje (of ja, Wotchi in de coulissen) de laatste award binnen wist te slepen. Armada, suck my dick. Zgetto, aan de kant. Amsah, schamsah. Er is een nieuwe kampioen en hij is hier om namen te pakken en turnips te pullen, en de turnips zijn op.

 

That’s all folks! Geniet er van en tot de volgende keer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s